top of page
Search
  • Writer's pictureKuršu Iniciatīvu Fonds

Uzsākta Podnieku darbnīcas – Papes Ķoņu māliņu kleķerētava – izveide.

Projekta aktivitāte “Podniecības darbnīcas izveide un apāmcības”. Organizācijai restartējot savu darbību ir nepieciešams jauns izaicinājums – izveidot podniecības aroda darbnīcu kā saimnieciskās darbības aktivitāti, kas saistīta ar Fonda pamatdarbību - kultūras mantojuma saglabāšanu. Mēs vēlamies izveidot pakalpojumu, kurš radītu kaut nelielu finansiālu neatkarību no projektu finansējumiem un radītu vērtību patērētājam un mūsu mērķauditorijai.



Ir radīts zīmols - “Papes Ķoņu Māliņu kleķerētāji” (Māliņu kleķerētāji – tā Rucavā senos laikos sauca podniekus), kas precīzi norāda darbnīcas mērķi- seno kuršu un Rucavas apkārtnes podniecības tradīciju atainošanu un turpināšanu.

Lai izveidotu Podnieku darbnīcu – Papes Ķoņu māliņu kleķerētava – projekta ietvaros ir iegādāts viss aprīkojums (2 Podnieku virpas, Elektriskās keramikas apdedzināšanas krāsns, pārējais inventārs) darbnīcas iekārtošanai.

Septembra beigās ir uzsākta Podniecības darbnīcas praktiska izveide Papes Ķoņu ciemā. Darbnīcas atklāšana un podniecības aroda apmācības kursi - pieaicinot 2 šās jomas profesionāļus no dažādām Latvijas vietām paredzēta 2022.gada pavasarī.

*Aktivitāte “Podniecības darbnīcas izveide un apāmcības” notiek ar AIF finansiālu atbalstu projekta “KURŠU INICIATĪVU FONDA RESTARTS” ietvaros.

69 views0 comments
bottom of page